menu

Liiketoiminta-alueet:

{{displayStock}}

Blogit Uratarinat

Testausautomaatioinsinööri tuli Kalmarille uusien haasteiden perässä

Vanhemman testausautomaatioinsinöörin tittelillä Kalmarissa työskentelevä Marko Anttila on yksi globaalin edelläkävijän digitaalisia ratkaisuja kehittävistä huippuosaajista.

Suomalaiseen pörssiyhtiöön Cargoteciin kuuluvan Kalmarin ratkaisut liikuttavat joka neljättä maailman konttia. Yhtiö hakee ohjelmistojen ja automaation kehittämisellä kilpailuetua alallaan. Kyse ei ole mistään pienestä sivuprojektista tai puuhastelusta, sillä pelkän ohjelmistoliiketoiminnan liikevaihto Cargotec-konsernissa on peräti 157 miljoonaa euroa vuosittain. Se tekee yrityksestä yhden Suomen suurimmista listatuista ohjelmistoyhtiöistä.

”Monien mielikuva Kalmarista on se, että teemme vain fyysisiä rahdinkäsittelylaitteita. Harva kuitenkaan ymmärtää, kuinka paljon satamissa on automaatiota ja ohjelmistoja. Tästä hyvänä esimerkkinä on satamissa ilman kuskeja toimivat nosturit”, Anttila kertoo.


Merkityksellisyys tekee työstä entistä mielekkäämpää
14 vuotta ohjelmistoalalla työskennellyt Anttila on ollut Kalmarilla noin kaksi vuotta. Hän työskenteli aiemmin IT-konsulttiyhtiössä, jossa työ oli pitkälti alihankintaa muille yrityksille. Anttila työskenteli esimerkiksi Nokian matkapuhelinverkkojen parissa. Nyt työn tekeminen suoraan omalle yhtiölle on Anttilan mukaan mielekkäämpää.

”Yksi syy, miksi halusin vaihtaa työpaikkaa, oli uusien ammatillisten haasteiden löytäminen ja erilaisten tehtävien tekeminen. Aiemmassa työpaikassa tuntui, että työt pyörivät paljon saman ympärillä”, Anttila lisää.

Anttila, hänen testausautomaatiotiiminsä sekä muu ICT-porukka ovat olennaisessa roolissa siinä, onnistuuko Kalmar digitaalisen kehityksen tavoitteissaan.

”Arvostan sitä, että voin omalla tekemiselläni vaikuttaa päivittäin siihen, pääseekö yritys kohti strategisia tavoitteitaan digitalisaation osa-alueella. Koen tämän työn myös enemmän omakseni, koska työskentelen suoraan omalle firmalle, jolloin kiitostakin saa eri tavalla.”

Kalmar rekrytoi koko ajan uusia ICT-osaajia, jotka saavat mielenkiintoisia haasteita alansa globaalin edelläkävijän riveissä. ”Tänne on palkattu jo minunkin aikana kymmeniä uusia kehittäjiä, testaajia ja muita ohjelmistoalan osaajia. Tämän kokoinen yritys tarjoaa paljon erilaisia etenemis- ja oppimismahdollisuuksia pitkälle tulevaisuuteen.”

Lue lisää

Mitä mieltä olet sivustosta?