menu

Liiketoiminta-alueet:

{{displayStock}}

Blogit IR blogi

IR blogi: Viestintä- ja sijoittajasuhdeharjoittelijana muutoksen aikana

28.08.2023

Millaista on toimia viestintä- ja sijoittajasuhdeharjoittelijana pörssilistatussa monikansallissa yrityksessä mahdollisen osittaisen jakautumisen suunnitteluvaiheessa?

Taloustieteen opiskelijana viestintä- ja sijoittajasuhdeharjoittelijan roolissa olen sukeltanut pää edellä talousviestinnän maailmaan sekä globaalin lastin- ja kuormankäsittelyalan trendeihin ja dynaamiseen luonteeseen. Blogikirjoitukseni on ikkuna kokemuksiin ja näkemyksiin, joita olen saanut työskennellessäni pörssilistatussa monikansallissa yrityksessä tällaisena ainutlaatuisten muutosten keskellä.

Harjoitteluni alussa keskityin tutustumaan lastinkäsittelyalaan ja samalla Cargotecin liiketoimintoihin Kalmariin, Hiabiin ja MacGregoriin sekä niiden eri toimintoihin. Vain viikko aloituspäivästäni pääsin osallistumaan ensimmäiseen tulospäivääni, jonka aikana ilmoitettiin Kalmarin mahdollisen osittaisjakautumisen suunnittelusta. Ilmoitus merkitsi samalle muutosten ajanjakson alkua, ja sen myötä ainutlaatuisia oppimismahdollisuuksia.

Ilmoitusta seurasi luonnollisesti jännitystä, hämmennystä ja lukuisia kysymyksiä sidosryhmiltä sekä organisaation sisällä että sen ulkopuolella. Tiedon johdonmukaisuus ja tarkkuus tulivat ratkaisevan tärkeiksi; olipa kyse sijoittajista, analyytikoista tai tiedotusvälineistä, johdonmukaisen viestin välittäminen oli avainasemassa. Tulospäivän aikana minulla oli mahdollisuus olla mukana tuottamassa sekä sisäisiä että ulkoisia puhelinkonferensseja. Tämä tarjosi erinomaisen tilaisuuden kuunnella ja oppia, kun johtoryhmä vastasi sijoittajien, analyytikoiden ja työntekijöiden polttavimpiin kysymyksiin.

Julkistamisen jälkeiset työviikot

Julkistamisen jälkeiset työviikot täyttyivät sijoittajatapaamisista, esitysten ja materiaalien päivittämisestä sekä erilaisista vertailuanalyyseistä mahdollista jakautumista ja listautumista varten. Yksi tämän jakson - ja harjoittelujaksoni - kohokohdista oli epäilemättä tekemäni talousjohtajamme Mikko Puolakan haastattelu ennen toisen vuosineljänneksen tuloksen julkistamista edeltävää hiljaista aikaa. Videointiin liittyvät vastuualueeni jatkuivat, kun pääsin esittelemään toisen vuosineljänneksen taloudelliset kohokohdat osana puolivuotiskatsauksen julkistamisprosessia.

Kun muistelen kesäharjoitteluani, olen kiitollinen minulle annetuista vastuista ja mahdollisuuksista. Harjoitteluni jälkeen ymmärrän, miten tärkeää johdonmukainen ja tarkka viestintä on sidosryhmien luottamuksen säilyttämisessä muutostilanteissa. Osallistuminen taloudellisen raportin laatimiseen, viestintämateriaalin tuottaminen ja osallistuminen sijoittajatapahtumiin ovat antaneet minulle kattavan näkemyksen sijoittajasuhdetoiminnasta. Matkani Cargotecilla on epäilemättä laajentanut näköalojani ja edistänyt kasvua, jota jatkan tulevaisuudessa. Ammatillisen kasvun lisäksi tapasin mukavia kollegoita, joista on tullut ystäviä, mikä on rikastuttanut tätä kokemusta entisestään.

Trainee-päivä Tampereella, kesäkuu 2023

Kirjoittaja: Nicole Gustafsson, Viestintä- ja sijoittajasuhdeharjoittelija

Mitä mieltä olet sivustosta?